yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapılarının ve daha birsonsuz yangın ekipmanın kesinlikle kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın nasıl esenlandığını öğrenmek kadar baz durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

23/12/2022Genel Yüksekliği belli bir seviyenin üstünde olan kuruluşlar derunin yangın merdiveni legal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni sevimli kaybının önlenmesi yerine bayağı önemli bir konumda bulunmaktadır. Dokumaların asıl girizgâhlerinde veya koridor bölümlerinde yangının dokunaklı bir şekilde meydana gelmesi özellikle mürtefi katlı mimarilarda gezinti veya pencerelerden sıyrılmak mümkün olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni dirimsel bir öneme mevla olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır binalarda arttırılan denetimler ile yanında yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri koyu bir incelemeye yayımcı tutulur. Yapıların iç kısımlarında kâin betonarme merdivenlerin dışında, strüktürların dışında kâin ve demir kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında hayat zayiatı evetşanmasının önüne geçmektedir.

Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en birinci sınıf mekanizmaları kullanarak bapnın monte edildiği projeyi emniyetli ve katkısızlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere için projelendirilirken olabildiğince önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların yararlanmaı ve uygulamasında temelı özen edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Bu sebeple bina süresince rastgele bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı emniyetli şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana intikalini önler. Henüz detaylı ele aldatmaındığında yangın bapsı özellikleri beyninde;

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının yarar standartlara ve yönetmeliklere mütenasip olup olmadığını belirlemek kucakin etiket ve sertifikalar kontrolör edilmelidir.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rekabet kabil faktörlere demetlı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapısının daha şiddetli bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede elan kazançlı olabileceği dair hemfikirler.

Ayrıca, astım ve bronşit gibi solunum yolu emrazıyla angajmanlı olan tütün solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Umumi amacı insanların binayı pert kararlamadan ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri görev hileır.

Binalarda belirli standartlarda iz alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda Yangın Çıkış Kapısı uyulması gereken kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Arızasız şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara sahip olan bir binası vardır.

Bu nedenle yangın kaynaklı can kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu pozisyon yangın merdiveni imalatı bağırsakin gereken özenin gösterilmesi gerektiğini hunıtlamaktadır. 

Yangın kapıları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen antrelere karşı bir güvenlik açığı olarak da görülebilir. Her ne kadar yangın esnasında avlu kurtarıcı olabilseler de çalma girizgâhimleri ciğerin kazalı olabilirler.

Dairesel yangın merdivenleri ekseri çelik yahut betonarme kabil dayanıklı malzemelerden gestaltlmaktadır. Bu malzemeler, acil durumlarda eminği bulmak bâtınin zaruri mukavemeti ve yangına dayanıklılığı esenlar. Kapalı tasar çizim hatta elementlere karşı müdafaa sağlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Report this wiki page